Rijschool voor ADHD in regio Hoorn

 

Rijden en ADHD

Heb je ADHD en wil je auto leren rijden? Dan ben je bij rijschool Marco van Tol aan het goede adres. In de regio Hoorn ben ik de specialist als het gaat om een rijschool voor mensen met ADHD, autisme en faalangst. Ik help jou op een rustige en overzichtelijke manier aan je rijbewijs.

 

Marco van Tol

Rijinstructeur

Wat jij beter kunt dan je instructeur

Als je ADHD hebt, zijn er een hoop dingen die je beter kunt dan ik. Je ziet namelijk veel meer details. Als we bijvoorbeeld een fiets inhalen, zie ik alleen die fiets. Jij kunt me ongetwijfeld ook vertellen of er stickers op de fiets zaten, welke kleur het slot had en of de veter van de fietser goed gestrikt was. Jouw hoofd verwerkt namelijk de hele dag door allerlei informatie. En soms loopt het dan een beetje over. Juist op het moment dat je iets nieuws moet leren. Autorijden bijvoorbeeld. Gelukkig zijn er trucjes om jou hierbij te helpen.

Leerling aan het woord

Ontdek in de onderstaande video hoe Charmaine het lessen bij Marco van Tol ervaart.

Je rijbewijs halen met ADHD

Om leerlingen met ADHD goed te kunnen helpen, volgde ik een speciale cursus. Daar leerde ik hoe ik jou kan helpen focussen en op welke manier ik het best instructies kan geven. Dat doe ik bijvoorbeeld door je uit te dagen. Jouw hersens werken namelijk op topsnelheid en zijn gewend om veel dingen tegelijk te doen. Hebben ze niks om over na te denken, dan gaan ze zelf aan de slag. En dat kan betekenen dat ze zich niet bezighouden met het verkeer, maar met andere dingen. Ik zorg er dus steeds weer voor dat je wordt uitgedaagd. Zo blijf je scherp en leer je het meest.

Marco van Tol

Rijinstructeur

Als je medicijnen gebruikt, kan het zijn dat je eerst gekeurd moet worden door het CBR om te kijken of je de weg op mag. Dat hangt af van het soort medicijn. In een intakegesprek kan ik je meer vertellen over de procedure die je moet doorlopen om rijexamen te mogen doen. Je kunt ervoor kiezen om je eerst te laten keuren, maar je kunt ook meteen beginnen met lessen zodat je al vertrouwd raakt met rijden. Je legt dan op een later moment een test af.

Marco van Tol

Rijinstructeur

Medicijnen bij ADHD en autorijles

Proefles of Persoonlijk kennismaken?

Plan een proefles en stap in bij de vriendelijkste rijinstructeur van Hoorn en omgeving